Tisdag

Ny dag, en dag fylld med jobb.  Anna har flyttat in ett tag och det känns riktigt bra , fick komma hem till en ostbricka och tända ljus.
 
Resan som Anna tog med mig på i helgen till både fjällen och Norge behövdes verkligen. Det var en resa för kropp och själ med både en hel del tårar men även en del skratt. Jag har världens tur som får ha en sån vän. Hennes stuga var helmysig och det finns en charm med att inte ha rinnande vatten, någon toa eller någon tv. . Man tvingas hitta på nya saker och vi fick prata ut om det som verkligen behövdes. Sitter man vid ett hav och tittar ut över Norges öar så får du känna en hel del.
 
I helgen så blir det ölprovning med pappa på gamla stan i sthlm, ska bli så mysigt det med. 
man får inga bättre livsråd än från min pappa.
 
 


Måndag

Återigen, helt fantastiska vänner jag har. Idag går kärleken ut till Anna, som när man känner sig nere fixar en resa till norge för oss 2. Stugmys i helgen.
"Om jag har ett jobb, då har jag snott det, om jag inte har ett jobb lurar jag systemet" - Soran ismael.
Mamma har fått mig att börja lyssna på sommarpratarna när jag cyklar till jobbet och jag tycker att dt var riktigt bra sagt om hur det är att komma till sverige som flykting.

Fredag

Lycksele , betyder tankar . Tänk om du någon sekund inte kunde vara i mina tankar. Men nej . VÅgar jag ? Vågar jag ?
Kräftskiva ikväll, svartsjuka, rosevin, nu ska vi till Wall . Ska bli trevligt att träffa bror John, han har varit saknad!
Tack , Elin och Evelina för en trevlig kväll, och kräftor!

tisdag

If you only knew.

Söndag

If you love something, set it free; if it comes backs it's yours, if it doesn't, it never was.
Har fått rå om min therese en stund, hon ligger och sover . Gick ut igår. Sorselebor överallt! överallt!
Idag har vi fiskat, lilla söta Therese är verkligen en stadsbo i grunden, hon gjorde allt i sin makt för att inte få napp. Jag fick 2 fiskar iaf, som nu ligger i frysen. Kan inte säga att jag ser så frän ut när jag ska döda dom heller. Mår nästan lite dåligt av det. Dock vet man aldrig hur laxen på ica mådde innan heller..
Sen fick vi äta på glassbonden igen, vilket mysställe alltså, Ska ta dig dit någon dag.
Borde gå och lägga mig nu, måste bara avsluta min debatt om svår och lätt kärlek.

Söndag

The regrets of yesterday and the fear of tomorrow can kill you.

Ren otrolig Saknad.

Vågar jag?Lördag

My thoughts are free to go anyehere, but its suprising how often they go your direktion

Torsdag

What I really meant to say
Is I'm sorry for the way I am

Träffade Hilda idag, hon var alldeles brun och hade just kommit från en månads tågluff
direkt hon sa det så kände jag hur avis jag blev. Det var ju det jag hade planerat att göra
nästa månad. Men verkligheten kommer ikapp. När man jobbat och pluggat och
fått ihop nog med pengar. då jäklar.
Eller så får jag en ny knäpp och åker ändå.

 

Onsdag

Min telefon gick sönder idag. Just min tur. Visste att jag inte skulle lägga så mkt pengar på en telefon, eller ja. Mamma betalade ju dessutom.

Största frågan är hur jag ska ta mig upp för jobbet imorgon, nu för tiden har man ju inte vett att skaffa sig en väckarklocka! Katastrof.  hmm. undra om man kan pilla igång något sånt på tvn? med tekniken idag kanske det går. Jag lägger mitt liv i min tv:s händer.

hemska dag. blä

Tisdag

Vorrei che tu fossi qui

Någon jag beundrar är min syster. Jag har börjat inse nu hur fantastiskt det är att hon vågar sånt som få gör. Hon bor där hon vill, gör det hon vill och bryr sig inte om konsekvenserna. Hon har redan nu bott i oslo, new york och mexico, och hon är 23 år gammal.
Hon har säkert skulder som är ganska stora, visst. Men jag skulle aldrig kunna åka så där. Leva livet så där. Om jag skulle vara skyldig så mkt pengar som hon är så skulle jag vara orolig resten av livet. Inte hon dock. Hon klarar sig ju alltid. det gör hon verkligen. Vi undrar alltid var hon får alla pengar ifrån.


Har börjat resan mot min dröm, eller en av dom iaf. Om jag nu klarar av denna utbildning så kanske jag klarar av att öppna eget också. Ett litet Bed and breakfast ute på landet. Eller kanske ett get away för smekmånaden? Där jag kan ha mina djur, mitt lilla spa och mitt mysiga hus. KANSKE?

Måndag

Nomy - you and me

Jag har världens mest fantastiska vänner.
 

Ni förgyller mitt liv varje dag, och ni är guld värda för det.

Jobbdag idag. och imorgon och tills på fredagkväll. Pröva aldrig att vara sjukskriven och arbetslös 3 månader, det är grymt jobbigt att börja med heltid efter det .

Nu får jag se vad livet har planerat för mig.
Är det menat, då blir det så.


torsdag

Someday, today,tomorrow,always!

Ännu mer händelserik dag! Jag tog mig in på skolan, fick veta det direkt efter provet och intervjun!
Och direkt jag fick veta det så sket jag i att vela mer. Jag ska börja plugga igen! Jag ger denna stad 2 år om detta är vad jag känner att jag vill, och ärligt talat. Skulle jag vakna upp och inte vilja läsa detta längre, ja då går det att hoppa av för jag vet att det är bara att flytta, det är bara att börja om. jag måste ju pröva om jag ska hitta vad jag vill göra med mitt liv, och förhoppningsvis så löser sig resten med tiden.

Säljare med internationella kontakter ska jag bli.

Känns bara hemskt, har lite dåligt samvete över att jag precis tackat ja till ett nytt jobb och så kommer jag att måsta sluta på en gång, stackars chefen som verkar så trevlig och glad.

Jenny kommer imorgon, som jag har saknat henne sen förra helgen :P Helt fantastiskt att det är första helgen borta från sin Johanna och så väljer hon att spendera den med mig..

Den här staden växer i mina ögon. Iksu spa som har blivit mitt andra hem, cykelvägarna, närheten till pappa som är helt fantastisk och hjälper mig med att hitta, vakna och ta mig på platser. Min egen lägenhet, som jag fått inreda själv som nu är klar och ser ut som jag vill ha den. Cafeérna med gratis wifi och mina Chai latte som jag blivit beroende av. Reggaebusschauffören som alltid kör min vända.

Synd bara att det är så fantastiska människor kvar i Lycksele som gör att detta fortfarande känns lite mindre hemma. Tur jag har Emelie och Fanny här iaf.Made me promise I'd try
To find my way back in this life
Together in all these memories
I see your smile
All the memories I hold dear


Onsdag 2

*When the wind is howling
And it's a dying dream
And my faith is stittilent
While my doubts scream - läser bloggen från 2008, skrev detta citatet. Fortfarande lika slående.

*Insåg att det var 4 år sen Malin dog, minns dagarna som igår. Vi saknar dig!

* "Har kommit på att jag har en brud som är smartast i världen, hon har ändrat mitt sätt att se på mig själv, och det är dagar då jag aldrig har tråkigt , det är sånt jag behöver just nu."  . Det skrev jag om min Anna för 4 år sen. Stämmer fortfarande.

*Jag vill göra det jag vill göra , Tex fara utomlands , Shoppa utan att bry mig om hur mycket det kostar, Hoppa fallskärm , snorkla i ett stort rev och blåsa ett eget glas .. Varför skulle jag inte kunna? Det är alltid för lite tid och alldeles för lite pengar . Men akta efter skolan då jag har ett superjobb , då ska jag bara roa mig !! En av dessa saker har jag gjort, även om jag fortfarande vill alla. Superjobbet vet jag inte var det tog vägen dock.

*Sen ser jag att 2008 så klagade jag förbannat mkt, om hur jobbigt det var på skolan, och hur jobbigt det var på konsum. Vill gå tillbaka och skaka om mig själv och säga att livet på Tannbergsskolan är det lättaste du kommer att göra. Ta vara på tiden för i helvete!

*Såg att jag redan 2010 ville flytta från llycksele, varför tog jag sån tid på mig? 

*Michael Jacksson dog 2009. Vila i frid kingen.

*"Annars glider allt på som vanligt, veckorna går. Åh, kan ingen bara berätta för mig vad jag vill?
Eller vilken av drömmarna jag ska börja med? Ska jag börja plugga igen och leva ett fattigt studentliv igen, eller ska jag fortsätta jobba och börja titta på hus snart? man kan ju inte ha båda. Jag vill ha ett litet hus ute på landet , med hundar hästar och en sjö att bada i. En veranda att grilla på och en äng att ligga i och fundera, kanske en liten knodd. Samtidigt vill jag plugga, åka utomlands och jobba lite , leva livet helt enkelt. " Fattar inte att jag sitter här, 3 år senare och vill samma sak som då, utan att veta vägen dit än.
Borde inte dessa 1095 dagar ha lärt mig något!?

Onsdag

SOMEDAY

Händelserika dagar. Idag har jag jobbat igen, gått över till den mörka sidan. Fick skriva på papper för att bli anställd. Tydligen så gör man ju ett nog bra jobb!  Sen så fick man t.o.m lite högre lön. Inte illa pinkat alls. Sen att man kan få en lunch med kycklingspett, någon sås som typ limeaioli och tex potgrat med lite melon och sallad för 28 kr är inte heller illa. Skulle dock ljuga om jag skulle säga att jag inte saknar personalen på mitt gamla jobb, vissa mer än andra . Vissa betydligt mer än andra, men det är alltid trevligt att träffa lite nytt folk.

Imorgon ska jag göra prov för att gå en utbildning dock, inte alls säkert att jag klarar provet alls, inte direkt igår man läste på  engelskan så den är nog lite rostig. Men det kan hända att jag börjar plugga om en månad alltså. Gud vad saker kan förändras och vad livet kan ta en snabb vändning till något helt nytt. Detta väcker dock en massa frågor, vill jag studera just detta, vill jag bo i umeå i 2 år, eller vill jag jobba en stund och sedan börja se mig om efter en ny stad att utforska? Ska dock göra provet ändå, sen kanske jag hinner komma på ett vettigt svar på en månad. För just nu snurrar allt omkring i huvudet och i hjärtat, och jag har ingen aning.

Måste dock säga att det är ganska fantastiskt hur önskningar kan uppfyllas, sa dagen innan att jag ville vakna på morgonen och veta vad jag skulle göra. Dagen efter ringde dom från skolan, ska man se det som ett tecken kanske? Dock så märkte jag att detta inte hjälpte någonting utan snarare gav mig mer att grubbla på.

Skickar ut en hälsning till min Sneis, om hon orkar läsa så här långt. Det är så härligt att ha dig att skicka iväg ett sms till, dag som natt. Du är alltid där och lyssnar, även om jag alltid pratar om samma sak på senaste tiden, Du är en människa som man kan vara tyst med, på samma sätt som du är en man kan prata med. Du är min styrka. Jag älskar dig!


Nä, huvva. Nu är jag nervös över morgondagen, tänk att någon timme och något prov kan bestämma vad jag ska göra med de nästkommande 2 åren av mitt liv? hemska tanke.

Jag kan även inte fatta hur mitt liv kunde förändras så mycket. För ett år sen så var jag på en helt annan plats än vad jag är på idag. Jag hade aldrig kunnat drömma om att jag idag skulle sitta i min egen lägenhet i Umeå, ha bytt jobb och kanske ska börja plugga. Jag trodde inte att de vänner jag hade då skulle bytas mot andra eller att vissa skulle finnas kvar. Jag trodde att jag visste vem jag var, jag hade verkligen ingen aning.
RSS 2.0